Şampiyon İSVIÇRE

Ana sayfa > Yazılarım > Şampiyon İSVIÇRE
25.11.2014


Uluslararası Tenis Federasyonu ITF tarafından  organize edilen Davis Cup final  maçları ,Fransa’nın Lille şehrinde oynandı.Tüm tenisseverlerin merakla beklediği karşılaşmalar,yarı finalde Çek Cumhuriyetini eleyen Fransa ile İtalya’yı saf dışı bırakan İsviçre Arasında oynandı.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak anılan Federer ve son zamanların en formda oyuncularından Wawrinka’yı kadrosunda barındıran İsviçre,Tsonga,Monfils,Benneteu ve Gasquet’lü güçlü Fransa karşısında ne yacak merakla bekleniyordu.
Kariyerinde 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Federer’in koleksiyonundaki eksik tek kupayı da tamamlayabilecek mi sorularının yanıtı da bu karşılaşmalar sonunda belli olacaktı.

5 maçlık büyük final,Wawrika’nın Tsonga’yı 3-1 yenmesiyle başladı,Federer hiç beklenmeyen bir performansla Monfils’e kaybedince durum 1-1 oldu.

Federer ve Wawrinka çiftler maçında,Gasquet ve Benneteu’yu rahat geçince durum 2-1 İsviçre lehine oldu.

Tsonga’nın sakatlığı nedeniyle,Federer’in karşısına,kaptan Gasquet çıktı.
Ama Federer koleksiyonu tamamlamaya ve tarihe geçmeye kararlıydı.Rakibine hiç şanş tanımadan 3-0’la geçmeyi başarınca,İsviçre ilk defa bu organizasyonda şampiyonluğa ulaştı.Daha önce 9 defa şampiyonluğu bulunan Fransa ise,2010 yılındaki gibi,ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Bizde bu heyecanı ve muhteşem maçları keyifle izledik.

123movies