TENİSTE KONDİSYONUN ÖNEMİ

Ana sayfa > Yazılarım > TENİSTE KONDİSYONUN ÖNEMİ
15.12.2010


 

Günümüz modern tenisine bakıldığında,oyunun daha hızlı ve daha agresif oynandığını görüyoruz.Bu nedenle,günümüz sporcuları da olimpiyatlara hazırlanan birer atlet gibi fiziksel antrenman yapmak durumunda kalıyorlar.

 Spor biliminin gelişmesi,teknolojinin spora ve sporculara olan büyük katkısının sonucunda,sporcular modern gladyatörler misali kortlarda mücadelelerini sürdürüyorlar.

 Ülkemiz tenisine bakacak olursak,eskiye göre fiziksel antrenman konusunda artık daha duyarlı bir tutum sergiliyoruz.Performans tenisine önem veren,altyapıdan iyi ve başarılı sporcu yetiştirmeyi düşünen tüm tenis kulüplerinde,bu işin eğitimini almış kondisyonerler bu işin sorumluluğunu almış durumda.

Fiziksel kondisyon teniste neden bukadar önemli?Bir tenis maçında fiziksel kondisyonu daha iyi olan sporcu,diğer sporcuya göre neden daha avantajlı bir bakalım.

 

Öncelikle en önemli olandan başlayalım

 Sakatlanmaları azaltmak,iyi bir fiziksel antrenman programı uygulayarak olumsuz oluşabilecek durumların önüne geçmek,tenis oynamaya ara vermemek için fiziksel kondisyon oldukça önemlidir.

 

Fiziksel olarak fit durumda olmak, tenis maçında kendinize olan güveninizi arttırır.Rakibinizden daha az yorulduğunuzu bilmek,hem sizi maçın son puanına kadar ayakta tutar,hem de rakibinizin bu durumdan tedirgin olmasını sağlar.Bazen vücudunuz,düşündüğünüz vuruşu yapamayacak kadar yorgun duruma düşebilir,iyi bir fiziksel antrenman programıyla bu durumu lehinize çevirebilmek sizin elinizde.

 

Düzenli bir fiziksel antrenman programıyla, uzun süren ve sizi oldukça yıpratan maçın ardından,bir sonraki maça hazırlanma açısından toparlanma süresini kısaltır.Bir sonraki maça,daha zinde ve daha fit çıkmanızı sağlar.Günümüzde profesyonel tenis oyuncularının turnuva takvimine bakıldığında,fiziksel antrenman programının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamamız mümkün.

 

Sonuç olarak topa çok iyi vurmak,bir tenisçiye( profesyonel oyuncu olmasına gerek yok)maçı kazandırmak için yeterli olmuyor.Maçın ilk puanındaki fiziksel durumunuzla,maç puanındaki fiziksel durumunuzun aynı olduğunu düşünün…Ben rakibinizin yerinde olmak istemezdim.

 

Önemli bir not:Mevsim kış,havalar oldukça soğumaya başladı.Bu soğuk havalarda yeteri derecede ısınmadan tenis oynamaya başlamak oldukça sakıncalı, önemli sakatlıklara neden olabilir.Bu durumla karşılaşmamak için,fiziksel ısınmayı yaptıktan sonra tenis oynamaya başlamak oldukça önem taşıyor.

 

Herkese tenisle dolu günler diliyorum…

 

123movies