WAWWRINKAAA

Ana sayfa > Yazılarım > WAWWRINKAAA
9.6.2015




Rüya gibi iki haftayı geride bıraktık.Tenisseverlerin heyecanı en yüksek seviyede hissettiği turnuvaların başında gelen Fransa Açık sona erdi.
Erkeklerde ve kadınlarda adeta video oyunu gibi geçen maçların sonunda şampiyonlar belli oldu.
Kadınlarda Dünyanın 1 numarası  Serena Williams sürprize izin vermeyerek toplamda 20. Grand Slam zaferine imza attı.Finale kadar son şampiyon Sharapova da olmak üzere bir çok yıldızı set vermeden saf dışı bırakmayı başaran ve turnuvanın sürprizine imza atan Çek sporcu Saforava’yı 6-3,6-7,6-2 mağlup etmeyi başaran Serena,2002 ve 2013’ten sonra şampiyonluk kupasını tekrar kaldırmanın sevincini yaşadı.
Serena turnuva boyunca bir şampiyon gibi davranan,kritik anlarda sakinliğini koruyarak çözüm üretmeye çalışan harika bir oyuncu gerçekten.Bu şampiyonlukla
 Açık sezonda toplamda 22 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Almanların efsane ismi Stefi Graf’a oldukça yaklaşan Serena bence Wimbledon’u ve Amerika Açık’ı da bu sene kazanarak bu rekora ortak olacaktır.
Hep beraber bekleyip göreceğiz.
Erkekler finaline gelince ,uzun zamandır böylesine harika bir maç izlememiştim.
Finali uzun süredir toprakta yenilmeyen Murray’i eleyen Dünya 1 numarasıyla,Fransızların umudu Tsonga’nın  hayallerine son noktayı koyan Wawrinka oynadı.

Sırp Djokovic 2 kez finalde kaybettiği ve  Grand Slam koleksiyonundaki tek eksik parçayı tamamlamak için çıktı korta.
İsviçre’li Wawrinka ise 2014 Avustralya Açık’ta kazandığı ilk Grand Slam’in tesadüf olmadığını göstermek için.
İki sporcuda muazzam bir performans sergiledi maç boyunca.
Maç hiç bitmesin istedim.
İki oyuncuda gösterdikleri performansla kazanmayı hak etti ama sadece bir kazanan olacaktı o da Wawrinka oldu.(4-6,6-4,6-3,6-4)
Son zamanlarda gösterdiği mücadele ve performansla herkesin saygısını kazanan Wawrinka,gerçekten tüm sporcu kardeşlerime örnek olmalı.
Ne olursa olsun mücadeleye devam eden yapısıyla eminim tenis dünyasında adından söz ettirmeye devam edecektir.
Bu büyük heyecan artık toprak kortlardan,çim kortlara taşınıyor.Bakalım Wimbledon’da sporcular nasıl bir performans gösterecek.
Herkese sağlıklı,mutlu ve tenisle dolu günler diliyorum.
123movies