KENDİNİ YAPTIĞINA ADAMAK

Ana sayfa > Yazılarım > KENDİNİ YAPTIĞINA ADAMAK
7.6.2017



Şimdi size bir soru soruyorum.

Sadece yapmak zorunda olduğunuz her hangi bir eylemde mi başarılı olursunuz? Yoksa sonuna kadar inandığınız, uykunuzu,beslenme düzeninizi, tatillerinizi,önceliklerinizi ona göre belirlediğiniz bir eylemde mi? Sanırım cevap çok basit. Ama ben ,çevremde başarılı olmak istediği halde hiçbir zaman ikinci saydığımız özellikleri eylemlerine yansıtmayan ve sonuç olumsuz olduğunda da ben nerede yanlış yaptım diyen o kadar çok sporcu ve antrenör görüyorum ki.

Ve onlara buradan söylüyorum, arkadaşlar siz baştan yanlış yaptınız.

Sporcu ve antrenör arkadaşlar ,öncelikle olmak istediğiniz kişinin ve gelmek istediğiniz yeri ve hedeflerinizi gerçekten isteyip istemediğinizi sorun kendinize.

Sonra , araştırın, sizin istediklerinize sahip olmuş insanlar neler yapmışlar, hangi zorluklara göğüs germişler bir bakın ,sonra bir daha sorun kendinize onların yaptıklarını yapabilir misiniz? Cevap evetse

,sizleri tebrik ediyorum .Çünkü siz kolay olanı değil ,zor olanı tercih ettiniz ve genelde zor olanı tercih edenler kazanır.

Çünkü tatillerde, gezip dinlenmek ve eğlenmek yerine çalışanlar hep onlardır. Sabah erken kalkıp her gün aynı istekle ve arzuyla bir gün hedeflerine ulaşma düşüncesiyle terlerinin son damlasına kadar, yorgunluktan ayakta duramayacak kadar çalışan yine onlardır. Hayatım boyunca böyle insanları hayranlıkla izledim ve onlardan birisi olmak için çabaladım.

Çünkü hayatını yaptığı eyleme(bu tenis değil de her hangi başka bir şey de olabilir) gerçekten adayıp başarılı olamayan bir insanla henüz daha tanışmadım.

 

123movies