TÜRK TENİSİ VE BRUGUERA

Ana sayfa > Yazılarım > TÜRK TENİSİ VE BRUGUERA
28.1.2011


 

TÜRK TENİSİ ve BRUGUERA

 

 

  Ülkemiz tenisindeki ivme gün geçtikçe artarak devam ediyor.Çok fazla geriye gitmeye gerek yok. Daha 4-5 sene önceye kadar tenisin gazetelerde,televizyonlarda esamesi okunmazken,şimdilerde gazetelerde boy boy tenisçilerimizin fotoğraflarına ve haberlerine  rastlamaktayız.Hatta gazetelerin pazar eklerinde,  ülkemizin önde gelen tenisçilerinin hayatlarından kesitler sunan ve sporcularımızı hayranlarıyla buluşturan yazılara rastlamak mümkün. Televizyon kanallarındaki spor programlarına artık tenisçilerimiz de konuk oluyorlar ve tenisin ülkemizdeki yükselişine oldukça önemli  katkı sağlıyorlar.

 

  Ülkemizde yapılan, tenisin ülkemizde yaygınlaşmasını ve daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayan İstanbul cup,İzmir cup,Ted open ve 2011-2013 yılları arasında İ stanbul’da gerçekleşecek WTA Championships gibi büyük organizasyonlarla, tenisin ülkemizdeki yerinin daha farklı olacağını düşünüyorum.

 

    Yazımın başında da belirttiğim gibi, bu ve buna benzer ülkemizdeki tenis adına olumlu gelişmeler, sadece ülkemizde gerçekleşen ve gerçekleştirilecek büyük organizasyonlardan ibaret değil.Artık ilk 100 içerisinde bir oyuncumuz var,bu olay yıllar öncesine kadar ben ve  benim gibi tenise gönül vermiş bütün tenis antrenörlerinin hayaliydi ve gerçekleşti. Ne mutlu ülkemize, artık bizimde ilk 100 içerisinde bir oyuncumuz var ve sadece bir oyuncuyla yetinmeyecek,daha nicelerini yetiştirmek için çabalayan bir tenis federasyonumuz .

 

  Türkiye Tenis Federasyonu, gerçekten de son yıllardaki projeleriyle ve uygulamalarıyla tenise değer katmaya devam ediyor.Tenisimizin altyapısının ve antrenör gelişiminin en üst düzeyde olması için çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

 

 Federasyonumuzun en önemli projelerinden birisi de yıllarca takip ettiğimiz, idol alarak gördüğümüz tenis dünyasının en değerli antrenörlerinden birisi olan Lluis Bruguera’nın 2 yıl boyunca Federasyonumuzun Teknik Direktörlüğünü yapacak olması. Bir diğer mutluluğum ise yıllarca internetten ve tenis dergilerinden takip ettiğim Bruguera’nın ekibinde yer almak.Gerçekten heyecan verici…

 

  Lluıs Bruguera,gerçekten çok büyük bir isim.Aynı zamanda inanılmaz mütevazi ve coşkulu. Bizimle olan diyalogları , genç antrenörlere ve sporculara verdiği önem, gelişimimize olacak katkısı ve yaşadığı inanılmaz tecrübeleriyle gerçekten ülkemiz tenisinin yarınları adına oldukça heyecan verici bir tenis duayeni.

 

Böyle büyük bir ismin,ülkemiz tenisinin daha ileri gitmesinde ve daha büyük başarıları elde etmesinde büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum.Umarım 100’ ler kulübündeki isimlere daha niceleri eklenir ,biz de sporcularımızı gururla izleme fırsatı buluruz.

 

Herkese tenisle dolu sağlıklı günler diliyorum.

 

Not:Lluıs Bruguera’nın ekibindeki İzmir’imizi temsil eden Milli Takım antrenörleri Mustafa Azkara (12-14-16-18 Yaş Milli Takımlar Koordinatörü),Umut Alptekin(12 Yaş Milli Takım Antrenörü-Kültürpark Tenis Kulübü),Celal Özüdoğru(16 Yaş Milli Takım Antrenörü-Kültürpark Tenis Kulübü),Esat Tanık(16 Yaş Temsilcisi-İztik),Serdar Sütcü(14 Yaş Milli Takım Antrenörü-Karşıyaka Spor Kulübü),Yıldıray Çam(14 Yaş Milli Takım Antrenörü-Karşıyaka Spor Kulübü)

123movies