Teniste Sponsorluk

Ana sayfa > Yazılarım > Teniste Sponsorluk
4.3.2011


Sponsorlar hiç kuşkusuz dev bir endüstri haline gelen spor sektörünün başrol oyuncularından ,sporun ve sporcunun en önemli yol arkadaşlarından birisi.

  Günümüzde başarılı takımların ve başarılı sporcuların arkasında,onları maddi manevi her türlü destekleyen sponsorları var.Her spor branşında olduğu gibi,teniste de  sponsorların önemi ve sporcuya kazandırdıkları yadsınamaz. Özellikle bireysel bir spor branşı olan teniste de,sponsorsuz bir takım başarılara ulaşmak ve uluslar arası başarıları elde edip, o arenada söz sahibi olmak imkansız gibi gözüküyor.Profesyonel tenise geçiş sürecinde,tenisçilerin puan toplama ve dünya klasmanında yükselmek için  ülke ülke,turnuva oynamak için dolaşmaları hiç kuşkusuz sporcuya çok büyük bir maddi külfet getiriyor.Bu arenada var olma mücadelesinde sporcuların en büyük yardımcıları elbette sponsorlar.Ülkemizin dünya tenis arenasında ,önemli başarılara imza atan ve daha büyük başarılar için,adeta seyyah gibi turnuvadan turnuvaya koşan  milli tenisçimiz Marsel İlhan’ın başarısında da onu maddi manevi destekleyen sponsorlarının payı çok büyük.Marsel’in çok büyük bir ivme kazanarak önce ilk 100 içine girmesinde ve daha büyük hedefler peşinde koşmayı düşünmesinde sponsorlarının payı çok büyük.

 Sponsorlar için de,marka değerini yükseltmek,spora destek vererek ulusal ve uluslar arası imajını güçlendirmek adına spora ve sporculara destek vermesi, diğer markalardan hemen ayrılmasını,fark edilirlik düzeyinin artmasını ve tüketicinin gözünde markanın sempati kazanmasını sağlıyor.

 Ülkemizde tenise ve tenisçilere olan sponsor desteğinin artmasında devletimizin sponsorluk yapan kurum,kuruluş,şirket vb. organizasyonlara yaptığı vergi indirimi de var.Sponsorluk yapan organizasyon,sponsorluğa yönlendirdiği maddi desteği,sponsorluk yasası sayesinde vergiden düşebiliyor.Bunu bilen,spora ve sporcuya gönül vermiş organizasyonlarda, hem spora destek vermiş oluyor ,hem de spora ilgi duyan hiç azımsanmayacak kadar büyük tüketici kitlesine ulaşmış oluyor ve sponsorluğa yaptığı harcamaları da vergiden düşmüş oluyor.

 Sponsorların bu ilgisinin ülkemizdeki profesyonelleşme yolunda, tutkuyla var olma mücadelesi veren genç tenisçiler içinde çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum.Spora ve sporcuya destek veren tüm organizasyonlara,spora kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.

 

Herkese sağlıklı,mutlu ve bol tenisli günler diliyorum.

 

 

*20.02.2011 tarihinde sona eren Damimarka’nın farum kentinde yapılan Tennis Europe turnuvasından İzmirli sporcularımız çok iyi sonuçlarla döndüler.

Sporcularımızdan Müge Topsel(KSK), teklerde finale çıkarak henüz 14 yaşında olmasına rağmen 16 yaş kızlar turnuvasında çok önemli bir başarıya imza attı.

 Yine 16 yaş kızlar kategorisinde ,14 yaşındaki bir diğer sporcumuz Ege Tomey(KSK) ise çiftlerde  şampiyonluğa ulaştı.

14 Yaş erkeklerde Karşıyaka altyapısından yetişen ve Kültürpark Tenis Kulübü oyuncusu Çağatay Sami Söke 14 yaş erkeklerde çeyrek finalist oldu.

 

Sporcularımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum

 

123movies