Nadal Yola Devam Ediyor

Ana sayfa > Yazılarım > Nadal Yola Devam Ediyor
1.2.2012


Sezonun ilk Gran Slam turnuvası olan Avustralya Açık Tenis turnuvası sona yaklaştıkça heyecan daha da artmaya başladı.Bayanlarda oynanan yarı final maçları sonunda Cumartesi günü final maçına çıkacak sporcular da belli oldu.Avustralya Açık Tenis Turnuvasının ilk finalisti bu turnuva birbirinden harika maçlar çıkartarak başarılı bir grafik çizen Belaruslu tenisçi Azerenka oldu(6-4,1-6,6-3).Geçen sezonun Avustralya Açık şampiyonu Clijsters karşısında final setinde rakibini devirmeyi başaran Belaruslu raket  bu galibiyetle kariyerinin ilk Grand Slam finalini elde ederek sezonun diğer turnuvaları içinde yüksek bir motivasyon sağlamış oldu.

Diğer yarı final maçında ise,geçen sene Wimbledon finalinde karşı karşıya gelen Kvitova ve Sharapova kozlarını paylaştı.Bu turnuvaya iyi hazırlandığı oynadığı diğer maçlarda da gözlemlediğimiz eski 1 numara Sharapova bu kez Kvitova’ya üstünlük sağladı ve finale adını 3 sette taşımış oldu(6-2,3-6,6-4)

Azeranka ve Sharapova’nın cumartesi günü oynanacak final maçı gerçekten heyecanla geçeceğe benziyor.

Erkeklerde ise genelde finallerde karşılaşan ve dünyanın en çok merak edilen iki ismin mücadelesi vardı.Nadal-Federer Avustralya’ya 17. Grand Slam zaferini yaşamak için gelen Federer yarı finale gelene kadar rahat bir görüntü çizdi.Federer’e göre daha zorlanarak yarı final vizesi alan Nadal ilk seti kaybetmesine rağmen diğer 3 seti kazanarak finaldeki rakibini beklemeye başladı(6-7,6-2,7-6,6-4) İki raket arasındaki 27. buluşmada  18. Kez mutlu sona ulaşan Nadal , Murray ve Djokovic’in  galibiyle Pazar günü karşılaşacak.Bu heyecanlı maçları kaçırmak istemeyen tenisseverler Eurosport ekranlarından maçları canlı takip edebilirler.

Herkese sağlıklı,mutlu ve tenisle dolu günler diliyorum.

 

123movies