Kral ve Kraliçe

Ana sayfa > Yazılarım > Kral ve Kraliçe
1.2.2012


Oldukça heyecanlı geçen  sezonun ilk Grand Slam Turnuvası Avustralya Açık harika bir finalle sona erdi.

Dünya sıralamasının 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic’le 2 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal’ın karşılaşması son zamanlarda oynanan en heyecanlı finale sahne oldu.5 saat 53 dakika süren ve Grand-Slamlerde en uzun süren final maçı olma özelliğini taşıyan maç gerçekten izlenmeye değer bir mücadeleydi.Her iki tenisçinin de insanüstü bir çaba gösterdiği mücadele kazanmak için gösterilen insanüstü çabayı tüm dünyanın görmesine vesile oldu.

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek olan  bu karşılaşmayla Djokovic İspanyol rakibiyle oynadığı 7. maçtan da galip ayrılmayı başararak,üst üste 2. ve toplamda 3.Avustralya Açık zaferini elde etmiş oldu.Djokovic bu galibiyetle 2.3 milyon dolarlık ödülünde sahibi oldu.

Maçın sonucu:5-7,6-4,6-2,6-7,7-5

Erkekler finaline göre oldukça sönük geçen tek bayanlar finalinde ise dünyanın eski 1  numarası Rus tenisçi Maria Sharapova ile Belaruslu raket Viktoria Azerenka  karşı karşıya geldi.Maça gergin ve oldukça tutuk başlayan Azerenka’nın ilk 2 oyundan sonra toparlanmasına izin veren ve kontrolü tamamen Belaruslu tenisçiye bırakan Sharapova maçtan yenik ayrılarak finalist olarak turnuvayı tamamladı.Azerenka ise Wimbledon yarı finali,Fransa Açık ve Avustralya’da oynadığı çeyrek finallerden sonra ilk kez çıktığı bir Grand Slam turnuvası finalinden galip ayrılarak ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.Bu şampiyonlukla elde ettiği puanlar sayesinde Danimarkalı tenisçi Carolina Wozniacki ‘nin tahtına oturarak dünyanın 1 numaralı bayan tenisçisi oldu.

Maç sonucu: 6-3,6-0

                                                                    ***

MİLLİ TAKIMLAR İZMİR’DE

3-5 Şubat arasında İzmir iki ayrı takımımızın final grubuna yükselmek için mücadele edecekleri maçlara sahne olacak.

Kültürpark Tenis Kulübünde oynanacak olan 16 Yaş Tennis Europe Bayanlar Avrupa eleme maçları ve Utem tesislerine oynanacak olan 14 Yaş Tennis Europe Bayanlar Avrupa eleme maçları birbirinden yetenekli tenisçilerin mücadelelerine sahne olacak.

Belarus,Bulgaristan,Estonya,Rusya,Slovenya,İspanya ile mücadele edecek olan 16 yaş ekibimiz final grubuna adını yazdırmak için ter dökecek.Antrenörlüğünü Karşıyaka’da beraber çalıştığım arkadaşım Yıldıray Çam’la beraber yapacağımız ekibimizin başarılı sonuçlar alması en büyük dileğimiz.

Fransa,Litvanya,Moldova,Hollanda,Sırbistan,Ukrayna ile mücadele edecek  14 Yaş ekibimiz final grubuna çıkmak için ter dökecek.Kültürpark’tan Tüncer Gür’ün antrenörlüğünü üstlendiği ekibimize başarılar diliyorum.

Tüm İzmirli tenisseverleri Milli takımlarımıza destek için kortlara bekliyorum.

Herkese sağlıklı,mutlu ve tenisle dolu günler diliyorum.

 

123movies