İSTİKRAR VE KÜLTÜR

Ana sayfa > Yazılarım > İSTİKRAR VE KÜLTÜR
19.2.2014


Bu ayın başında Mersin’de gerçekleştirilen Avrupa Kış Kupasıelemelerinden 1. Olarak çıkmış ve Fransa’da düzenlenecek finallere gitmeye hakkazanmıştı 16 yaş erkek tenis Milli Takımımız.Bu 16 yaş erkeklerde tenistarihimizde bir ilkti ve sporcularımızla gurur duyduk.

Geçen hafta da Fransa’ya gittik,Paris’e trenle 2 saatuzaklıkta Ronchin şehrindeydi turnuva.

Harika kendi halinde,sakin ve insanları inanılmaz saygılıküçük bir şehir.

Bizim kafilemize çok nazik ve çok iyi davrandılar,gerçektençok misafirperver insanlardı.

Gelelim turnuvaya ve orada elde ettiğim gözlemlere.

Açılış ve kapanış seremonisinde,organizasyon adına konuşanbir yetkilinin sözleri gerçekten mutlu etti beni.Bu organizasyona ilk kezkatılan Türkiye’yi özellikle kutluyorum,iyi bir iş başardılar dedi.Bunu duymakbana çok iyi geldi,ülke olarak doğru yolda olduğumuzu bir kez daha anladım.Amabundan sonra neler yapmamız gerekiyordu ki,her yıl orada olalım ve dahabaşarılı olmak için mücadele edelim.

Edindiğim gözlemler sonucu iki şey gerekliydi bu başarıyıdaha da büyütmek için.

İlki elbette ki istikrar,çünkü öncelikle başarılı olmanınyolu eleme gruplarından çıkmak ve finallere katılmak bunu başaramadığımıztaktirde gerisi boş.Ve kültür,tenis kültürü.Bana göre en önemli kavramlardanbirisi,insanların günlük hayatlarında tenisin var olmasını sağlamak ve teşviketmek.Tenisi  geliştirmek ve daha ileriyegötürmek isteyen bir ülke için mutlaka,tenis kültürüne sahip olmak,tenisi vedeğerlerini bir alışkanlık haline getirmek çok önemli.

Organizasyonda ev sahibi Fransa şampiyon oldu.Ama bu hiçşaşılacak bir durum değil,sadece oyuncuları iyi oldukları için değil.

İyi bir spor ve tenis kültürüne sahip olduklarıiçin,işlerini büyük bir dikkat ve disiplinle yaptıkları için,sporcuları boştribünlere oynatmadıkları için,5-6 yaşındaki çocukları okullarından getiripmaçları izlemelerini sağladıkları için ve bunları yıllardan beri yaptıklarıiçin Fransız takımı şampiyon olarak bitirdi bu turnuvayı.

Bizde eleme grubunda kazandığımız İtalya’yı bir kez dahamağlup ederek turnuvayı 7. olarak bitirdik ama bunun hiçbir önemi yok oradaolmak harika bir duyguydu.

Ülkemizi Fransa’da temsil eden oyuncularımız AlpŞentay,Çağatay Sami Söke,Ergi Kırkın,Kaya Göre gerçekten büyük bir işçıkarttınız ve daha ileriye gitmenin de zor olmadığını gözlerinizle görerekanladınız.Ben hepinizi tebrik ediyorum.Ülkemizin Milli Marşını dinlerken ben veYıldıray hocanız gerçekten büyük bir gurur duyduk.Bize bu gururu yaşattığınıziçin.hepinizi alnınızdan öpüyoruz.

Daha büyük işler başaracağınız günler çok yakın,yeter kiçalışmaya devam edin.  


123movies