FRANSA AÇIK SÜRPRİZLE BAŞLADI

Ana sayfa > Yazılarım > FRANSA AÇIK SÜRPRİZLE BAŞLADI
29.5.2014


Yılın ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık eleme turlarının tamamlanmasının ardından Pazar günü start aldı.

Tenis severlerin heyecanla bekledikleri turnuva Fransa’nın başkenti Paris’in büyülü  atmosferinde gerçekleşiyor.Her sezon düzenlenen dört  Grand Slam turnuvasından birisi olan bu büyük organizasyon,ayrıca toprak kort zeminde oynanan tek Grand Slam turnuvası olmasıyla, seyir zevki olarak diğerlerinden biraz daha öne çıkıyor.

Önce eleme turlarına katılan sporcularımızın durumuyla başlayalım.Erkeklerde ve bayanlarda bir numaralarımız eleme maçlarına katıldılar.

Ana tabloya çıkmaları için üç maç kazanmaları gerekiyordu ve Çağla Büyükakçay buna çok yaklaşmıştı.

Elemenin ilk turunda geçen sene WTA sıralamasında 26. sıraya kadar yükselme başarısını gösteren Tayvanlı  Su-WeiHsieh’i  yenerek başlayan sporcumuz,elemenin ikinci turundatecrübeli İtalyan Raket Alberta Brianti’yi zorlu bir karşılaşma sonunda üç setle geçmeyi başardı.

Ana tablo için artık kazanılması gereken sadece bir maç kalmıştı ve rakip Kanadalı Aleksandra Wozniak’tı.Pek de iyi başlayamadığı karşılaşmada elinden geleni yapmasına rağmen,korttan son galibiyeti çıkartamayan sporcumuz,üç maç sonunda elde ettiği tecrübeyle ve kendisini WTA’de elde ettiği en yüksek sıralama olan 137 numaraya taşıyacak puanlarla noktaladı turnuvayı.

Bence harika bir iş çıkarttı Çağla kendisini ve antrenörü Canabiyi kutluyorum ve çim kort sezonunda başarılar diliyorum.

Erkeklerdeki 1 numaramız Marsel İlhan ise elemenin ilk turunda Çek raket Jaroslav Pospisil’i  eleyerek başladı.

Elemenin ikinci turunda Slovak tenisçi Miloslav Mecir’lekarşı karşıya gelen sporcumuz korttan mağlup ayrılarak Fransa Açık’a eleme turunda veda etti.

Ama sezon ve maçlar devam ediyor,umarım Marsel sezonu daha iyi bir noktada tamamlayacak.

Pazar günü başlayan ana tablo karşılaşmalarına bakacak olursak (yazımı yolladığım zamanki durum) favoriler yoluna devam ediyor.

Şu ana kadar gerçekleşen en büyük sürpriz ise İsviçreli raketStanislas Wawrinka’nın İspanyol Guillermo Garcia-Lopez’e kaybetmesi oldu.

Turnuva ilerledikçe tablo tabiî ki daha da netleşecek,bakalım gelecek hafta kimleri konuşuyor olacağız.

Herkese sağlıklı,mutlu ve tenisle dolu günler diliyorum.

123movies