SERENA’DAN ERKEN VEDA

Ana sayfa > Yazılarım > SERENA’DAN ERKEN VEDA
3.6.2014



 

Sezonun tek toprak kort Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık devam ediyor.Genelde favorilerin yola devam ettiği turnuvada,erkelerde ilk turda elenen Wawrinka’nın ardından çok büyük bir sürprizde kadınlardan geldi.

Kadınlar tenisinin  yaşayan efsanesi ,iki kez Fransa Açık şampiyonluğu yaşamış,toplamda 16 Grand Slam zaferine ulaşmış ve hali hazırda dünyanın bir numaralı kadın  tenisçisi Serena Williams’ın genç rakibi Garbine Muguzura’ya 6-2,6-2’lik setlerle kaybetmesi  tüm tenisseverlere çok büyük bir sürpriz oldu.

Bir çok tenis otoritesine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kadın oyuncusu olan ve son zamanlardaki formuyla kortu rakiplere dar eden Serena’nın turnuvaya erken veda etmesi diğer favori oyuncuların önünü açmış oldu.

Çünkü Serena formunda olduğunda onunla gerçekten baş etmek çok zor.Çok güçlü ve inanılmaz vuruşlara sahip bir oyuncu.Ama bazen ne kadar iyi olursanız olun,o gün bazı şeyleri eksik yapıyorsanız kazanmak için birazda şansa ihtiyacınız olmalı.

Bu arada genç İspanyol raket Muguzura’ya da ayrı bir parantez açmak lazım.

1993 doğumlu tenisçi aslında Venezüella doğumlu.En yüksek Grand Slam  turnuva derecesini bu sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık turnuvasında 4. turu görerek yakalayan genç oyuncu,Fransa’da da bu başarıyı yakalayarak bunun bir tesadüf olmadığını   göstermiş oldu.

Sadece sansasyonel bir galibiyetle yetinmeyecek kadar iyi bir kariyere sahip olacağını düşündüğüm bu genç oyuncuyu ileride daha iyi yerlerde göreceğimizi tahmin ediyorum.

Böyle genç yıldızlar çıktığı sürece,tenisseverler içinde heyecan bir kat daha artmış olacak.

İnşallah ilerleyen yıllarda bizim de oyuncularımız böyle büyük turnuvalarda boy gösterecekler.

Buna yürekten inanıyorum.

Önümüzdeki hafta ki yazımda Fransa Açık finallerini ve şampiyonları değerlendireceğim.

Herkese sağlıklı,mutlu ve tenisle dolu günler diliyorum.

123movies