Istanbul cup

Ana sayfa > Yazılarım > Istanbul cup
22.7.2014


Son üç yıldır ülkemizde başarıyla düzenlenen WTA Championschips turnuvasının ardından,bu sene tekrar düzenlenmeye başlanan TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP başladı.

Sonuncusu 2011’de düzenlenen ve hemen her yıl farklı zeminde ve farklı tesislerde gerçekleştirilen bu prestijli turnuva,bu yıl 65 kortluk harika bir tesis olan Koza World of Sports Arena’da düzenleniyor.

Kapılarını ilk defa bu turnuva için açan ve yeni tamamlanan tesis gerçekten ülkemiz için harika bir proje.

Bu tesis hem  bir çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak hem de içerisinde oluşturulan akademide bir çok oyuncunun yetişmesine yardımcı olacak.

Turnuvaya katılan isimlere bakacak olursak,tenis dünyasını takip edenlerin hemen hepsinin bildiği bir çok ünlü oyuncu bu organizasyonda korta çıkacak.
Tenis severlerin yakından tanıdığı bu sporculardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz.

Danimarkalı Carolina Wozniacki,bu tenisçilerin en başında geliyor.Turnuvanın 1 numaralı seri başı olan yıldız sporcu 67 hafta WTA’de 1 numara kalma başarısını göstermişti.

Diğer yıldız sporculardan İtalyan Roberta Vinci,Alman Andrea Petkovic,Bulgar Tsvetena Prinkova ise şampiyonluğu kovalayan diğer isimler.
Ülkemizi ana tabloda temsil edecek sporcular ise ülkemizin 1 numaralı kadın tenisçisi Çağla Büyükakçay ve yükselen değer genç tenisçi Ipek Soylu.

Geçen hafta Bükreş Açık’ta İtalyan partneri  Karin Knapp kariyerinin ilk WTA finaline  yükselen Çağla Büyükakçay finalde kaybetmelerine rağmen kariyerinde bir ilki başarmanın verdiği moralle korta çıkacak.

Aynı başarıyı ilk olarak 2008 yılında Estoril Açık’ta Ipek Şenoğlu kazanmıştı.

Bu ve benzeri başarıları ülkemizdeki tenisin gelişimi açısından çok önemli buluyorum.
Yeni yetişecek genç tenisçiler açısından oldukça büyük önem taşıyor.

Herkese mutlu,sağlıklı ve tenisle dolu günler diliyorum.

123movies