Moskova’dan Sevgiler

Ana sayfa > Yazılarım > Moskova’dan Sevgiler
22.7.2014




Bu haftaki yazımı Milli Takımla görevli olarak gittiğim Rusya’nın başkenti Moskova’dan yazıyorum.16 yaş Milli Takım oyuncuları Berfu Cengiz,Deniz Paykoç ve Izmir’den Kaya Göre,Ege Melih Azkara ile katılıyoruz Avrupa Ferdi Şampiyonasına. Buradaki oyuncular Avrupa’nın bu yaş grubundaki en iyi oyuncuları ve içlerinden bazıları profesyonel tenis kariyerlerine devam edecekler ve muhtemelen 3-4 yıl sonra onları takip eden tenisseverlerden biri olacaksınız.

Profesyonel tenis oynamak isteyen genç tenisçiler için gerçekten çok zorlu ve uzun bir yol var ve bu yolda sporcular birbirleriyle kıyasıya bir mücadeleye giriliyorlar.

Uzun yıllar boyunca bu  zorlu yolda ilerleyen oyuncular zamanlarının çok büyük bir bölümünü kortlarda geçiriyorlar.Bu mücadelenin sonunda bazıları hedeflerine ulaşırken,bazılarıda  bu kariyeri eğitimleri için kullanıyorlar ama her ne olursa olsun harika bir iş çıkartıyorlar.Hayatları boyunca mücadele etmenin ve bir şeyi elde etmek için çok çalışmanın önemini daha çocuk yaşlarda anlıyorlar ve bu da onlara ömürleri boyunca herşeyde rehberlik ediyor.

Bu sene 3 yıl aradan sonra ,  harika bir tesis olan Koza World of Arena’da organize edilen TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP şampiyonu Danimarkalı tenisçi Carolina Wozniacki’de benim şu an görevli olduğum turnuvadan geçen tenisçilerden birisiydi.

Bir çok yaşıtı sporcuyla başladığı bu uzun yolda,hedefine ulaşan oyunculardan birisi Wozniacki hatta daha da ileriye gidip dünyada 1 numaralı tenisçi koltuğuna da oturmuş bir isim.
 Bizim oyuncularımızda bu turnuvada ellerinden geleni yapacaklar ve sonuç ne olursa olsun denemeye devam edecekler biliyorum ve hepsine güveniyorum.

Herkese Moskova’dan selamlar 


 
123movies