İzmir CUP Şampiyonu CORIC

Ana sayfa > Yazılarım > İzmir CUP Şampiyonu CORIC
24.9.2014




Ülkemizde gerçekleştirilen en önemli tenis organizasyonlarından birisi olan TEB İZMİR CUP harika bir finalle sona erdi.

Toplam 106.500 Euro ödüllü ATP Challanger turnuvasının tekler finalinde,turnuvanın 1 numarası Tunuslu Malek Jaziri ile yarı finalde temsilcimiz Marsel İlhan’ı yenmeyi başaran 17 yaşındaki  Hırvat tenisçi Borna Colic karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya harika bir başlangıç yaparak kısa sürede seti bitirmeyi başaran (6-1)Hırvat tenisçi,ikinci sette maç puanını elde etmesine rağmen,seti tecrübeli rakibine kaptırdı(6-7)
Maçın final seti de harika bir mücadeleye sahne oldu.Güçlü servisleriyle Jaziri’yi zorlayan ve servis kırmanın avantajıyla seti kazanan taraf genç Boric oldu.(6-4)

Bir kaç yıl önce gençler kategorisindeki bir turnuvada izleme fırsatı bulduğum Boric’in kazanmasına sevindim.

Mücadelesiyle,korttaki duruşuyla,bitmek bilmeyen enerjisiyle önünün çok açık olduğunu gösterdi.

Tunuslu Jaziri ise gerçekten önemli bir sporcu ve çok sempatik,genç rakibi karşısında büyük bir mücadele örneği göstererek tüm seyircilerin takdirini kazandı.

Organizasyona gelince, TEB İZMİR CUP bu yıl gerçekten bambaşkaydı.Turnuvanın başlamasına aylar varken çalışmaya başlayan ekip,harika bir finalle turnuvayı noktalamanın mutluluğunu yaşadı.

Türkiye Tenis Federasyonu Sayın Yüksel Pınar’ın insanüstü çabası ve ekibin özverili çalışmalarıyla,harika bir işe imza attılar.
Bu harika ekibe çok teşekkür etmek istiyorum.
Seyircilere ayrı bir parantez açmak gerekirse,üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiler.Marsel final oynasaydı daha da kalabalık olacaktı ama final maçı boş tribünlere oynanmadı ve coşkulu bir seyirci topluluğu vardı.

Bu turnuvanın her yıl daha da ivme kazanarak büyüyeceğini düşünüyorum.

Bizde elimizden ne varsa yapmaya hazırız ve hazır olacağız.

Herkese sağlıklı,mutlu ve tenisle dolumgünler diliyorum.




123movies