Teniste Altyapının Önemi

Ana sayfa > Yazılarım > Teniste Altyapının Önemi
21.10.2014






Her spor branşında olduğu gibi teniste de altyapıdan sporcu yetiştirmek ve bu sporcuları gelişimine yardımcı olmak çok önemlidir.
Alt yapıdan tenisçi yetiştirmek gerçekten zahmetli ve zor bir iştir.

Sabır,bilgi ve beceri gerektirir.
Genelde süreç şöyle olur.
Her kulübün mutlaka küçük yaştaki sporcuları tenise başlattığı spor okulları vardır.
Bu spor okullarına kaydolan sporcuların arasından,istikrarlı,istekli ve nispeten daha yetenekli olanlar arasından belirlenen sporcuların aileleriyle görüşülür ve onların alt yapıya alınması konusunda ve sürecin nasıl işlediği konusunda görüşmeler yapılır ve sporcunun ailesi de bu konuda istekliyse,sporcuya lisans çıkartılır ve o artık turnuvalara girmek için hazırdır.

Önünde uzun,zorlu ve bir o kadar da zevkli bir yol vardır.

Türkiye Tenis Federasyonunun düzenlediği 8-9-10 yaş turnuvalarında ilk adımlar atılır.

Daha sonrasında yaş grubu turnuvaları devam eder ve bir de Tennis Europe turnuvaları ve yaş büyüdükçe ITF turnuvaları da oynamaya başlar sporcu ve sonrasında profesyonel turnuvalar.

İşte tam bu yaşlarda,tam da bir karar zamanıdır aileler için ,okula mı devam edecek yoksa spor kariyerine profesyonel olarak devam edecek mi? Bir çok aile bu soruyla ve sorunla karşı karşıya gelir ve genelde spor kariyeri değil de okul kariyerine devam kararı alınır.

Böylelikle çok uzun bir süreçte geçen zorlu antrenmanlar sonucunda tenis profesyonel kariyerden ziyade,eğitime destek olarak kullanılan bir özellik olarak kullanılır.

Tabiki bu da kötü bir şey değil,sporcu o güne kadar ki çabasının ödülünü eğitim bursu olarak geri alır ama çoğunluk bu yolu seçtiğinden dolayı ülkemizde profesyonel tenis oynayan ve oynamayı hedefleyen oyuncu sayısı yok denecek kadar azdır.
Ülkemizde uluslararası arenada temsil edecek oyuncuların artması için bu tablonun mutlaka değişmesine gerek var ve kulüplerimizin altyapılarından yetenekli oyuncuları bulup onları ve velilerini bilgilendirip geleceğe hazırlamaları,sporcularımızın kariyerlerini gelecekte de sürdürmeleri adına gerçekten çok büyük önem taşıyor.

123movies